• Mitől lehet az, hogy a menstruációm előbb jön meg a kelleténél?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 4 éve szedem a Belara filmtablettát, soha semmi problémám nem volt a menstruációm pedánsan szabályosan működött-éppen ahogyan a nagykönyvben meg van írva. 2010 decemberében egy szilveszteri kiruccanás miatt életemben elősször "késleltettem" a menstruációmat azzal a módszerrel, hogy egymás után 2 levelet - szünet nélkül - beszedtem. Teljesen normálisan müködött minden utána is amééég.... Most éppen egy hónapja egy héttel előbb jött meg a menstruációm mint kellett volna. Éppen beteg voltam (vesemedence gyulladás) ami mellett természetesen antibiotikumot is szedtem, de ügyelve arra, hogy nem a fogamzásgátlóval együtt szedtem be. Nem volt hasmenésem, sem hányásom ez idő alatt. Ekkor a menstruációm szabálytalankodását a betegségre fogtam, mondván mégis felfázás, veseprobléma, antibiotikum... De eljött a következő időpont amikor a menstruációmnak meg kell jönnie (majd vasárnap kellene az utolsó szem gyógyszert bevennem, körülbelül kedd-szerda környékén kellene megjönnie), tegnap megjött, ismét egy héttel korábban. Hozzá kell tennem a történetemhez, hogy a Belara filmtablettát minden nap bevettem, eddig még nem hagytam ki egy szemet sem, és mindig ugyan abban az időszakban veszem be. Kérdésem pedig csak annyi volna hogy van okom aggodalomra, vagy ez még a betegségem "vonzata"? És meddig normális ez az állapot? Esetleg mit tudok ellene tenni? Válaszát előre is köszönöm. M.

        Dr. Herman Tünde válasza a vérzészavar, fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező! A probléma hétterében állhat a betegsége, ill. a tabletta felszívódási zavara. Amennyi a következő ciklusnál is hamarabb jelentkezik a vérzés keressen fel nőgyógyászt, az eltérések kizárására.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. június 01., 19:21; Megválaszolva: 2011. június 07., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: