• Ismét hagyjam ki a gyógyszerszünetet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Illetékes, Feltettem 2 napja egy kérdést, hogy mit tegyek, ha a 18. szem Novynette fogamzásgátlót elfelejtettem bevenni, és csak később pótoltam. Azt szerettem volna megtudni, hogy hogyan tudnám elkerülni a terhességet, és hogy alakítsam a kiegészítő fogamzásgátlást, mennyi ideig kell vigyázni, míg újra védett nem leszek. Nem rég kaptam választ kérdésemre,a Doktornőtől, miszerint ne tartsak most gyógyszerszünetet. A probléma csak az, hogy múlt hónapban váltottam át erre a tablettára, és akkor sem tartottam szünetet, hanem az utolsó Harmonet bevétele után kezdtem ezt szedni, ezért 2 hétig áttöréses vérzésem volt. Jó ötlet vajon, hogy megint nem tartok szünetet, vagy teljesen felborítaná a hormon háztartásomat? Mit tehetek, mi lenne a megoldás? Ha holnap beszedem a levél utolsó tablettáját, és tartok egy 7 napos szünetet, mikor leszek újra védett? Köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a témában

        Ha mégis szünetet tart mégis, végig a szünetben és a tablettaszedés első hetében szükséges kiegészítő védelem.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 25., 21:44; Megválaszolva: 2011. május 31., 06:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: