• Májfolt a fogamzásgától miatt?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már több mint fél éve szedtem a Volina nevű fogamzásgátló tablettát, mikor észrevettem az arcomon a felső ajkam felett barna foltokat. Édesanyám azt mondta ezek májfoltok. Az interneten utánanéztem mi okozhatja, és ott írtak a fogamzásgátló tablettákról is. El is mentem a nőgyógyászomhoz, aki azt mondta hogy előfordulhat bizony attól, ha túl sok az ösztrogén a májnak...de azt is mondta hogy öröklött tényező is lehet. A családomban nem jellemző a májfolt, nekem sem volt még soha sem ilyen bőrporblémám. Az orvosom felírt egy alacsonyabb hormontartalmú fogamzásgátlót. Azt mondta legalább 3 hónap kell mire látható lesz hogy elmúlik -e a májfoltom vagy sem. De nem volt számomra biztos amit mondott, hogy tényleg a fogamzásgátlótól jött-e ki vagy sem! A fő kérdésem az lenne, hogy mennyi esély van rá, ha attól volt hogy el is múlik? Mennyi idő után múlik el? Mivel tudnám meggyorsítani a folyamatot? Segítségüket előre is köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló, májfolt témában

        Kedves Kérdező! A fg. tabletta szedése miatt kialakulhat májfolt. Sajnos ezzel kapcsolatban az a tapasztalat, hogy ha egyszer kialakult nehezen múlik el teljesen, főleg nyáron az erős fényhatás miatt. A fg. tabletta elhagyása és magas faktorszámú fényvédő használata halványíthatja a májfoltot.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. május 15., 21:32; Megválaszolva: 2011. május 18., 09:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben: