• Rendszertelen menstruációra jó megoldás a fogamzásgátló tabletta?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! 18 éves vagyok, kb 2 éve jött meg először. Az első ciklusomtól kezdve rendszertelen volt a vérzésem, volt, hogy 2 hétre, máskor 40 napra jött meg. Általában 2 hétig is eltartott, de volt olyan is, hogy 1 hónapig folyamatosan véreztem. A mennyisége sosem, vagy nagyon ritkán volt sok, 1 betét egy napra elég volt, inkább higiéniai okból cseréltem. Ritkán jelentkeztek görcsök is, ez inkább akkor volt jellemző, mikor több volt a vérzés. Néhány hónapja ezt megelégeltem, elmentem nőgyógyászhoz. Vérvizsgálat után kiderült, hogy az FSH és LH szintem el van csúszva. Belara nevű fogamzásgátlót írt fel az orvosom, amiből az első levél 1 hete fogyott el. A menstruációm most normálisnak mondható, második és harmadik napon sok vérzés volt, majd folyamatosan csökkent és a 7. napra elmúlt. Az első napokban görcsöltem is. De sok helyen olvastam, hogy nem tanácsos a hormonproblémát fogamzásgátlóval kezelni, mert csak elfedi a problémát és utána csak rosszabb lesz. Ön szerint ez megfelelő gyógymód a problémára vagy mást ajánlana? Ez a fogamzásgátló a megfelelő számomra? (Mellékhatások nem jelentkeztek) A nőgyógyászom azért is döntött emellett a gyógyszer mellett, mert pattanásos bőrre is jó, és nekem közepesen pattanásos bőröm van. Mennyi idő múlva tapasztalhatom, hogy szebb lesz a bőröm tőle? Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! Jól döntött a nőgyógyásza, ne aggódjon. a fogamzásgátló hatása visszafordítható, a szedés abbahagyása után nem lesz gond. A pattanásokra gyakorolt hatás néhány hónap után érezhető.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 12., 16:01; Megválaszolva: 2011. május 14., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: