• Lindynette és antibiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor/Doktornő! Április 27-én kezdtem el szedni a 3. havi doboz lindynette 20 fogamzásgátlót. 29-én este el kellett kezdenem szedni Sumamed 250 mg antibiotikumot, 6 db-t melyet hétfőn (május 2-án) reggel fejeztem be. Azt szeretném megkérdezni, hogy kell-e még kiegészítő védekezést alkalmaznom? Valamint valahol olvastam ha valaki antibiotikumot szed fogamzásgátló mellett akkor nem szabad szünetet hagynia a két doboz között. Ez így van? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Amennyiben kihányja a tablettát vagy az antibiotikum mellett hasmenése van kiegészítő védekezésre van szükség. Amennyiben ilyen panasza nincs nem szükséges kiegészítő védekezés. Tartson szünetet két levél között.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. május 08., 22:11; Megválaszolva: 2011. május 12., 11:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: