• Trombózis hajlam

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor Úr/Nő! Most lett kész egy trombózis hajlamra vonatkozó vizsgálatom! Az orvosomat még nem tudom felkeresni így itt szeretnék érdeklődni, hogy folytathatom-e a fogamzásgátlóm szedését? Már 8 hónapja szedek Dienille fogamzásgátlót. Ez lett az eredmény: prothrombin meghatározás: 68%; prothrombin meghatározás INR: 1.18; APTI: 33s; thrombin idő meghatározás: 17.8s; fibrinogén: 2.2g/l; antithrombin III. meghatározás: 101.6%; protein C: 90%; protein S: 50,4%. Megjegyzésnek ezt írták: Minimálisan alacsonyabb PS aktivitás, egyéb thrombophylia irányú eltérés nem igazolódott.Akkor ez most nem jelent bajt ugye? Segítségét előre is köszönöm.

        Dr. Deli Tamás válasza a thrombózishajlam témában

        Tisztelt Kérdező! Önmagában a minimálisan alacsonyabb PS aktivitás nem teszi szükségessé a fogamzásgátló-szedés felfüggesztését, de természetesen pontosan ezt csak orvosával tudják eldönteni, aki olyan információknak is birtokában van Önnel kapcsolatban, amit én jelen levele alapján nem tudok, viszont a döntést módosíthatják. Ilyesmi például: esetleges korábbi trombózishajlamra utaló saját vagy családi előzmény, immobilizálás, elhízás, dohányzás stb. Ezek miatt mindenképpen keresse fel a vizsgálatot elrendelő orvos kollégát.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. május 03., 23:05; Megválaszolva: 2011. május 06., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: