• Gestomix fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! Már egy éve szedem a gestomix 30 mikrogrammos fogamzásgátlót. A menstruációm rendszeres, ebben a hónapban is megjött, úgy ahogy szokott. Viszont most nem tudtam elkezdeni szedni a gyógyszert a 8. napon, mert nem kapható egy gyógyszertárban sem, ahová bementem (nem tudtak rendelni). Az lenne a kérdésem, hogy az nagy baj, ha 8 nap után veszem be? Csökken a védettség? Mit tegyek? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Igen, csökken a védettség és a gyógyszermentes napokban, ha élt nemi életet, akkor már a késői kezdés miatt ott sem volt védett. Ha nem élt nemi életet, akkor nem kell aggódnia, érdemes lenne na bizonytalan kezdés miatt ebben a hónapban végig óvszert használni, és a következő menseskor elkezdenie a tablettát, ha nem szerezhető be addig sem, más készítményre váltson.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. május 03., 10:18; Megválaszolva: 2011. május 04., 11:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: