• Gyógyszer váltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr. Yasminelle fogamzásgátlóról váltok Milligest tablettára. Az orvosom azt tanácsolta, hogy a 7 napos gyógyszerszünet után kezdjem el szedni az új tablettát, azonban a tájékoztatón a mestruáció első napjára teszik a váltás időpontját. A kérdésem az lenne, ha a 7 napos gyógyszerszünet után kezdem el szedni a tablettát (mivel a menstruáció első napjáról már lekéstem) szükséges-e kiegészítő fogamzásgátlást használni(ha szükséges, mennyi ideig?), vagy megfelelően véd a Milligest? A másik kérdésem még az lenne, hogy a hormonváltozás miatt fordul elő hízás a tabletta mellett? Sajnos a yasminelle tablettánál, a mellékhatások mellett emiatt sem voltam megelégedve vele. A váltás miatt elképzelhető a további hízás? Válaszát előre is Köszönöm! Tisztelettel és Üdvözlettel:Angi

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! A 7 napos szünet után is ugyanúgy elkezdheti, nem kell kiegészítő védelem. A hízás oka nem biztos, hog a tabletta volt, átfogó vizsgálat igazolta, hogy a tabletta nem hozható a hízással összefüggésbe, hanem étrendi okok állnak a háttérben legtöbbször.Persze az egyéb hatásokat illetően nem lehet előre megjósolni, hogy a tablettára az ön szervezete hogyan fog reagálni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 27., 21:18; Megválaszolva: 2011. április 29., 11:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: