• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő, Doktor Úr/ Két hete kedden kellett volna beszednem az utolsó szem Lyndinette 20-as tablettát. Mivel hétvégére elutaztunk, így nőgyógyászati jóváhagyással nem hagytam abba szerdai naptól a szedést, hanem belekezdtem az újabb dobozba. Elméletileg a normális vérzést úgy hittem a 2. doboz befejeztével kellene tapasztalnom. Számítottam rá, hogy esetleg lesz köztes vérzés, pecsételés, de arra nem, ami végül is kialakult. Múlt hét hétfő óta, tehát most már 10. napja folyamatosan menstruálok. Nem olyan bőségesen, mint amikor rendes ideje van, de pont eléggé ahhoz, hogy tampont kelljen használnom, amitől már eléggé kellemetlen érzésen van, mert egy enyhe égő-csípő érzés is társul most a vérzéshez sajnos. Kérdésem. most ez a vérzés végig ki fog tartani a 21 napos szedési időtartam alatt és végül, a 7 napos szünetben is menstruálni fogok? Nem gondoltam, hogy egy ilyen enyhe hormontartalmú gyógyszerrel is így felboríthatom a rendszert. Mire számítsak és mi fér bele a "normálisba" ? Előre is köszönöm a válaszát, minden jót kívánok Önnek. Lilla

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Lilla! Minden nő szervezete más. Az, hogy az ön szervezete így reagált, egyedi eset, a legtöbb nőnél minimális pecsételés előfordul, ez olyan mértékű, hogy tisztasági betét szükséges lehet, intim betét, tampon legtöbbször nem. Nem lehet előre így azt se tudni, hogy a2x21 nap végeztével mennyire erős vérzésre kell majd számítania. Gyakorlatilag ez, ahogy a szervezete reagált, nem is tekinthető kórosnak.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 27., 06:41; Megválaszolva: 2011. április 29., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: