• Kihagytam egy szemet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Lyndinette 30-at szedek. Egyik nap elejtettem egy szemet, amit nem találtam meg, így a következő napi szemet kellett bevennem helyette. Azóta el vagyok csúszva egy nappal, mindig az aktuális levél utolsó szemét a következő levélből pótlom. A betegtájékoztató szerint egy szem kihagyása esetén mindig be kell vennem az elmaradt szemet, tehát nem hagytam ki soha egyet sem, nehogy gond legyen. Azonban ez kezd kényelmetlenné válni, és érdeklődni szeretnék, hogy mi módon lehetne megoldható az, hogy utolérjem magamat? A ciklus közepén ha egyik napon nem veszek be egy gyógyszert sem, és nem pótlom, akkor hány hétig kell kiegészítő fogamzásgátlást alkalmaznom? Érdemes lenne a következő levél elkezdését követő második hétig egyéb megoldásokkal élnem a fogamzásgátlás terén? Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Kérdező! Nem javaslom, hogy szemet hagyjon ki, inkább legközelebb legyen 6 napos a szünet, ne hét, így utoléri magát, csak egy nappal előrehozza a ciklusát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 16., 13:12; Megválaszolva: 2011. április 17., 14:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: