• Epilepsziások szedhetnek e fogamzásgátlót?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. úr/nő! Olyan problémám van, hogy 6 éves koromtól 12 éves koromig Epilepsziás voltam, de 11 éve tünetmentes vagyok. Évente 1-szer járok Nőgyógyászhoz, és írt ki fogamzásgátlót méghozzá a Symicia-t. Csak nem merem szedni, mert félek hogy vissza jön a betegség. A Nőgyógyászom közölte velem hogy ez a fogamzásgátló epilepsziásoknak is adható, de szeretném ha ezt más is megerősítené, ezért írtam. Előre is köszönöm válaszát!!

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem! A hormonális fogamzásgátlók nem okozzák az epilepszia kiújulását, orvosa jól tájékoztatta. Egyes antiepileptikumok mellett csökkent lehet a hatás és magasabb hormontartalmú készítmény szedése lehet indokolt, azt nem írta, Ön szed-e valamit. Ha nem szed epilepszia elleni szert, szabaadon választható bármely fogamzásgátló, mintha nem is lett volna epilepsziája.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. április 13., 16:44; Megválaszolva: 2011. április 14., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: