• Mercilon szedése közben pecsételő vérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Lassan 6 éve szedem a Mercilon fogamzásgátló tablettát. Semmi bajom nem volt eddig vele. Pénteken délután pecsételő vérzésem volt (élénkpiros). Szombaton barnás színűvé vált, vasárnap elmúlt, nem volt semmi. Ma reggel wc-n megint élénkpiros volt a wc-papír. Mitől van ez? Múlt héten egymás után 3 tablettát is elfelejtettem bevenni.... ez lehet ok? Pár hónapja fogyi teákat iszok, amitől néha (heti 2-3 nap) hasmenésem van. ez jelent valamit? Vagy esetleg hosszú ideje szedem a gyógyszert, és mást kéne feliratnom? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! A kimaradt tabletták és a hasmenés miatt a tabletta felszívódásának elégtelensége állhat a háttérben. Kiegészítő védelem javasolt az egész ciklusban, mert a hatás így bizonytalan.Az állandó hasmenés mellett a tabletta nem véd rendesen, ráadásul az ilyen módon működő "fogyi tea" se alkalmas fogyókúrának, inkább veszélyes, mint hasznos.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. április 11., 09:20; Megválaszolva: 2011. április 11., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: