• Fogamzásgátló-váltás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy orvosi vizsgálat mellőzésével válthatnák-e fogamzásgátlót? Most Gestomix-ot szedek,de anyagi okokból egy, a Richter cég álttal gyártott fogamzásgátlóra térnék át. Legelőször Mercilon-t szedtem, utána az orvosom mindenféle vizsgálat nélkül átállított a Gestomixr-ra,mivel elvékonyodott az előzőtől a méhnyálkahártyám. Veszélyes lehet konzultáció nélküla váltás, illetve tudna javasolni egy,a Gestomixhoz hasonló Richter által gyártott fogamzásgátlót? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Deli Tamás válasza a fogamzásgátló témában

        Tisztelt Hölgyem! A Gestomixszel azonos összetételű Richter által gyártott fogamzásgátló a Lindynette (vigyázni kell a váltásnál, mindkettőből van alacsony és magas etinil-ösztradiol tartalmú). A fogamzásgátló-váltást mindig beszélje meg kezelőorvosával, de a fogamzásgátlók amúgy is receptkötelesek, tehát amikor receptért megy, egyeztethet nőgyógyászával.


        Dr. Deli Tamás
        szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Deli Tamás

        Kérdés: 2011. április 10., 18:51; Megválaszolva: 2011. április 11., 19:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: