• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő Körülbelül egy éve szedem a Lindinette20 nevű fogamzásgátlót. A párommal így védekezünk, valamin megszakítással is minden esetben. A problémám az, hogy az elmúlt hétvégén, szombaton kellett volna elkezdődni a menstruációmnak, azonban csak vasárnap kezdődött meg, tartott egy napig, és hétfő óta nem jelentkeznek még tünetei sem, néha kicsit rózsaszínes a hüvelyváladékom, de semmi több. Nem egész egy napig tartott a menstruációm és azóta semmi. A tablettát a ciklus közepén elfelejtettem 2 egymás követő napon bevenni, majd a betegtájékoztatót elolvasva pótoltam ezt, mivel azt írta, hogy mindenképpen pótolni kell akkor is, ha ez egy nap több tabletta beszedésével jár. Ebben az időszakban pont nem voltunk együtt a párommal, mert Ausztriában élünk, és ő akkor odahaza tartózkodott Magyarországon, így a terhességet kizártam, illetve terhességi teszt is negatív eredményt mutatott (biztos ami biztos alapon vettem egyet és megcsináltam). Mivel volt menstruációs vérzésem, csak nagyon rövid, nem aggódom annyira, viszont meg szeretném kérdezni, okozhatják-e ezt a zavart a későn bevett tabletták? Jelenleg az egy hetes szünet utolsó napjánál tartok, (3 hétig kell szedni a tablettát, 1 hétig nem ezt követően), így szeretném azt is megkérdezni, hogy Ön szerint holnap folytassam-e a szedését? Köszönettel: Mihók Alexandra

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Még csináljon egy terhességi tesztet, reggeli vizeletből, ha az negatív nyugodtan elkezdheti szedni a következő levéllel!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. március 23., 13:54; Megválaszolva: 2011. március 25., 09:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: