• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor NŐ/ÚR! Kezdő gyógyszerszedő vagyok,pontosan 6 napja szedem a jangee (3 / 0.02mg) nevű fogamzásgátlót.A menstruációm első napján,azaz vasárnap kezdtem el szedni,ma is bevettem egy bogyót a megszokott időpontban 10 óra körül.Délután viszont (nem tudom az okát ) hasmenéses panaszom volt, ami tudtommal csökkentheti a bogyó hatását.Ahogy számolgattam, kb eltelt a 3 óra,így akár fel is szívódhatott a gyógyszer a szervezetemben, de úgy döntöttem hogy inkább egy szakértőhöz fordulok.Szeretném megkérdezni hogy ilyenkor folytassam-e a megszokott rend szerint a gyógyszer szedését vagy esetleg vegyek-e be még egy szemet?Ha nem veszek be még 1-et de mégsem szívódott fel a gyógyszer, kihatással lehet az egész hónapra? Előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! Ha egyszeri laza széklete volt, az nem hasmenés, teendő ez esetben nincsen.Ha többszöri híg székletről van szó, akkor 12 órán belül pótolni kell, ha ez nem sikerült, akkor 7 napig óvszer szükséges.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 19., 18:08; Megválaszolva: 2011. március 21., 15:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: