• fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr / Doktor Nő ! Olyan kérdéssel fordulok most önökhöz, hogy szedek én fogamzásgátló tablettát (Diane 35)január óta (régebben is szedtem és bevált), ha jól tudom, elég magas hormontartalmú. Illetve 1 éve diagnosztizálták az epilepsziát nálam (Csak éjszaka jelentkező, 1 órával lefekvés után, de megtanultam kontrollálni). Arra Neurotop 600mg-t szedek (reggel 300 mg és este 300 mg). Rohammentes vagyok, már több mint egy éve. A Diane-t január óta szedem, és olyan kérdésem lenne, hogy a 2 gyógyszer mennyire befolyásolja (rontja) egymást? Mert tegnap éjszaka, úgy éreztem rohamom lesz ( de tudom kontrollálni) és nem lett. félek, hogy a 2 gyógyszer szedése miatt lehet. Köszönettel!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! Az orális fogamzásgátlók többnyire nem befolyásolják sem az epilepsziát, sem az epilepszia ellenes gyógyszerek vérszintjét. Ezzel szemben az antiepileptikumok egy része csökkentheti a fogamzásgátlók hatását, ami nem kívánt terhességhez vezethet. Ezért néhány antiepileptikum esetében nagyobb hormontartalmú fogamzásgátlók szedése szükséges. Ha ön epilepsziája miatt gyógyszert szed, feltétlenül tájékoztassa erről nőgyógyászát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 17., 12:24; Megválaszolva: 2011. március 18., 09:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: