• Félek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kívánok! A problémám a következő lenne: szóval, szedek fogamzásgátlót, már lassan 3 éve. most, március harmadikán a hat napos gyógyszerszünet leteltével, folytattam a szedését, a nyolcadik napon, és, nem tudom biztosan, de lehet, hogy hasmenésem volt. bután adja ki magát, de tényleg nem vagyok benne biztos, és miután akkor sem voltam, így nem mertem még egy tablettát bevenni (kb. 15 perc telt el a napi tabletta bevételét követően). Elképzelhető, hogy a következő napon is volt hasmenésem, szintén a bevétel után (kb. 1 órával), de tényleg nem tudom. nos, a lényeg, hogy szeretkeztünk a párommal a hét szombatján, de megszakítással (kb. 20 másodperccel szakítottuk meg a magömlés előtt), és nem tudom, hogy aggódjak e, miután lehetséges, hogy a tabletta nem szívódott fel. 18 éves vagyok, és nem szeretnék még szülő lenni, de a másik variációt sem preferálnám. Nagyon aggódok emiatt. (Kicsit köhögök, és hólyagos a garatomnál a torkom.) Kérem segítsen a válaszával, nem bánnám, ha olyan bő lenne a leírás, mint, ahogy én leírtam a gondom. :) Köszönettel: H. Fanni

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Fanni! Ha te se tudod, hogy volt-e hasmenésed, akkor én főleg nem tudom innen megítélni, hogy felszívódott-e a gyógyszer. Egyszeri híg széklet még nem számít hasmenésnek. Máskor, ha ilyen bizonytalan vagy, használj 7 napig óvszert, és ne megszakítást, mert az egyáltalán nem biztonságos. Ha jól értem, akkor 11-én és 12-én történt a hasmenés szerű dolog, ez esetben már csak annyit tehetsz, hogy várod, hogy megjön-e a vérzésed.Nagy valószínűséggel minden rendben lesz, mert a második tablettás hét a legbiztonságosabb a kimaradt tabletták szempontjából. Máskor ha baj van, alaposan olvasd el a betegtájékoztatót, vagy hamarabb kérdezz rá a teendőkre.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 14., 22:15; Megválaszolva: 2011. március 16., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: