• Örökös félelem a terhességtől

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor ur/Doktor no! Allandoan rettegek a teherbeesestol. Minden egyes alkalommal, amikor testileg vagyok valakivel, ha szinte semmi nem tortenik simogatason kivul, en meg akkor is bekepzelem magamnak, hogy terhes vagyok, Teszteket csinalok, es nem nyugszok meg sehogy sem. Mar volt olyan alkalom is, hogy kesett, megcsinaltam 3 tesztet, majd megjott, megcsinalatam meg 2-ot, majd vartam 3 honapot, hogy biztos nem-e vagyok terhes. Mindekkor meg SZUZ voltam. A napokba vesztettem el, a szuzessegem es most meg jobban rettegek mint eddig, hogy terhes vagyok. Persze vedekeztunk ovszerrel, de meg igy is felek, hogy valami elekrulte a figyelemem es most valahogy megis terhes lettem. Meg az is hozza tesz egy lapattal, hogy elmeletileg, az nap volt peteeresem. (35 napos ciklusaim vannak altalaban, legutoljaljara februar 10 en volt meg, es marcius 4 en voltam egyutt egy baratommal.) Meg legalabb 1 het van mig meg kellene jonnie, de en addig megorulok, hogy nem-e vagyok terhes. Neha mar nem is akarok nemi eletet sem elni, annyira felek a terhessegtol. Szedhetek ugy fogamzasgatlot ha nem elek rendszeres nemi eletet? Mennyi az eselye, hogy terhes vagyok? Tesztet mikor csinaljak? Valaszat elore is koszonom! Kata, 21

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kata! Szedhet fogamzásgátlót akkor is, ha nem él rendszeres nemi életet, de előtte javasolt nőgyógyászati vizsgálat. Egyébként a teszt a teherbe esést követően kb. 10-14 nap múlva mutatja ki a terhességet, ez a teszt érzékenységétől függően változik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 09., 23:09; Megválaszolva: 2011. március 10., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: