• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        1 levél:4 éve szedek fogamzásgátló tablettát,eddig semmilyen panasz nem volt vele.ám most az utolsó héten járok a beszedésében,de szombat és vasárnap elfelejtettem bevenni,és még van hátra 3 nap (hétfő,kedd,szerda) amit be kell vennem,ezután jön a 7 napos szünet.mekkora a valószínűsége,hogy teherbe eshetek? és mi következik most? szedjem be a maradék 3 tablettát és tartsak szünetet,mint eddig,vagy szünet nélkül szedjem a következő teljes csomagot? 2 levél:hétfőn írtam önnek,az elfelejtett 2 fogamzásgátló ( utolsó héten jártam vele,és kimaradt a szombat,vasárnap)bevételével kapcsolatban.köszönöm válaszát! bár borzasztó hülyén érzem magam,mert még hétfő délután végre utolértem a nőgyógyászt és Ő meg közölte,hogy bár a hétfői gyógyszert bevettem,be se szedjem a többi gyógyszert,így a hétfő,kedd,szerdait se,hanem tegnaptól(keddtől) számítva 7 napig tartsak szünetet, (én így is cselekszem) majd ismét kezjem el a gyógyszert normálisan szedni,és védekezzünk (ami természetes). azt viszont nem mondta,hogy lesz-e vérzésem,vagy hogy meddig,hányszor,melyik lesz a rendes havi vérzés,mi várható,mikor állnak helyre a dolgok a vérzésemben,és a védettségben.majdnem öszekaptak rajtam az orvosok ,mert az enyém ezt mondta,a másik viszont azt,amit Ön írt meg.A következőképp alakult a helyzetem: ma reggel megjött a vérzésem,és a mai nappal elkezdtem ismét szedni a gyógyszeremet. ( orvosi tanácsra,mert egy másik orvosnak is elmondtam ezt,és azt mondta,hogy mert kimaradt a két nap,szombattól számoljam a hét napot így ma kezdjem szedni.) hát itt tartok most.üdv:NIki

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Niki! Ha elolvassa a tájékoztatót, szerintem ott is megvan, hogy ilyen esetekben kétféle megoldás is létezik. Amit ön csinált, az is teljesen jó. Rövidített ciklus után 7 nap szünet, majd új csomag is optimális megoldás, ilyen esetben is végig védve van, nem kell kiegészítő védekezés.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. március 04., 19:50; Megválaszolva: 2011. március 07., 09:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: