• Implanon és hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor/Doktornő! Már több mint 2 éve az Implanon fogamzásgátlót használom. A hajam eddig is nagyon hullott, de mindig visszanőtt, szóval sosem vettem észre, hogy kevesebb lenne. Az utóbbi időben viszont egyre ritkább a hajam, egyre kevesebb. Voltam már orvosnál vele, kettőnél is, mindketten azt mondták, hogy nem hallottak róla, hogy az Implanonnak lenne ilyen mellékhatása, így vérvizsgálatot végeztek, ami negatív lett, majd kaptam egy szteroidos hajszeszt, de a hajam még most sem változott pozitív irányban. Minap utánanéztem a neten az Implanonnak és igenis ott van a mellékhatások között, a hajhullás. A kérdésem: ha kiveszik az Implanont, akkor megszűnik és vissza is nő a hajam? Valóban lehet ez az ok? Vagy menjek inkább bőrgyógyászhoz a problémámmal? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! Az átmeneti hajhullást csaknem minden gyógyszer és gyógyhatású készítmény mellékhatásai között feltüntetik, de ez korántsem jelenti azt, hogy mindegyik okozhat is hajvesztést. Mindenképpen szükséges nagymennyiségű, tartós haj kihullásakor a lehetséges kiváltó okok, úgymint lezajlott fertőzések, gyulladások, nyomelemek hiánya, esetleges vérszegénység, pajzsmirigy betegség, hormonális eltérések körüljárása. Forduljon háziorvosához, aki elvégezheti a kezdeti laborvizsgálatokat ill. szükség esetén szakorvoshoz irányítja.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika

        Kérdés: 2011. február 20., 23:38; Megválaszolva: 2011. február 24., 11:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: