• Elfelejtett fogamzásgátló tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Január 23-án a menstruációm első napján elkezdtem 3 hónapos szünet után újra szedni a Belara fogamzásgátlót. (Ezt a gyógyszert amúgy másfél évig szedtem folyamatosan). A 14. tablettát (ez szombatra esett, február 5.) sajnos elfelejtettem bevenni, így azt másnap pótoltam az aznapival együtt. Így maradt a levélben (hétfőtől-szombatig) 6 darab tabletta. Vasárnap barnás folyásom volt ami kb. 5 napig tartott. A betegtájékoztatóban azt írták, hogy "ha ezalatt a 7 nap alatt fogy el a gyógyszer akkor azonnal vegye elő a köv. Belara csomagot és abból folytassa megszakítás nélkül". A levél most szombaton elfogyott de nem folytattam egy új levéllel. Jelen pillanatban a 7 napos szünetben vagyok. Mit javasol, a 7 napos szünet lejárta után kezdjem el újra a következő levelet? Ez az öt napos barnás vérzés attól volt, hogy elfelejtettem bevenni a gyógyszert? A másik kérdésem az lenne, hogy azon a napon mikor elfelejtettem bevenni a gyógyszert (szedés 14. napja) reggel a barátommal szeretkeztem. Van rá esély, hogy teherbe essek? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Kezdje el szedni hét nap szünet után a fg. tablettát, a barnás pecsételés azért volt, mert elfelejtette bevenni a tablettát. Ha megjött azóta a vérzés, nagy valószínűséggel nem lesz terhesség, főleg ha előtte rendben szedte a tablettát. Ha máskor elfelejti bevenni a tablettát, más formában is védekezni kell, pl. óvszerrel.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. február 14., 21:04; Megválaszolva: 2011. február 16., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben: