• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor. Logest nevű fogamzás gátlót szedek, első hónapja, (a Lindynette 20-ról tértem át erre.)Azt olvastam a betegtájékoztatóban, hogy a Logeszt szedése és a dohányzás nem fér össze, de a következményekről nem írnak semmit. Tényleg lehet belőle gond???

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves kérdező! Függ az életkortól (idősebb nőkben gyakoribb), a naponta elszívott cigaretták mennyiségétől, a tabletta hormontartalmától. A nem dohányzók kockázatát alapul véve, az enyhe dohányzás (napi 10 szálnál kevesebb) 3,5-szeresére, erős dohányosoknál 20-szorosára növeli a kockázatát az érelmeszesedésnek, a szívinfarktus illetve az agyvérzés kialakulásának. Másrészről a krónikus dohányosoknál gyakoribbak a vérzési rendellenességek, és csökken a teherbeesés valószínűsége is. Ezért azt tanácsolom, hogy a többszörös kockázat csökkentése érdekében próbáljon meg leszokni a cigarettáról és - ha fokozott a veszélyeztetettsége - használjon más fogamzásgátlási módszert.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. február 05., 23:02; Megválaszolva: 2011. február 07., 18:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: