• Vérzés ellenére lehetek terhes?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Lindynette 20 tablettát szedem 4 éve, de egy hónap szünetet akartam tartani Ekkor 48-ik napra megjött a vérzésem, és második napon kezdtem el szedni újra a tablettát. 14 tabletta bevételnél történt az első "teljes aktus". És 1 hétre elég erős fáradékonyságot tapasztaltam, ill. émelygést többször is, egy alkalommal pedig hányingert. Végigszedtem a tablettákat. És a mai napon kellene megjöjjön. Eddig barnás- nyálkás folyás és enyhe vért nyálkával keveredve... Eddig még nem erősödött fel konkrét vérzéssé. Lehetek terhes? Vasárnaptól kell szedjem az új adag gyógyszert. Folytassam?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Az újrakezdés során az első 3 hónapban lehet pecsételő vérzés. Ha nem jön vérzés, a gyógyszermentes 7 napban, csináljon tesztet. Nem tudom, hogy mit ért teljes és nem teljes aktus alatt. Amennyiben a gyógyszerszedés első 7 napjában élt védekezés nélkül nemi életet, lehet terhes.Ugyanis ha a 2-5. napon kezdi valaki a tablettát szedni, 7 napig óvszer szükséges.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 26., 16:19; Megválaszolva: 2011. január 27., 11:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben: