• Prothrombin érték - fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Közti vérzés miatt nőgyógyászom azt javasolta, szedjek fogamzásgátlót. (Alacsony hormontartalmú, ösztrogént és progeszteront is tartalmazó tablettát). Már 5 éve kűzdök közti vérzéssel, nagyon zavar, depressziós vagyok tőle, szóval örömmel vettem, hogy ez lehet, megoldja a problémámat. Igen ám, de már elmúltam 40 éves, és soha nem szedtem még fogamzásgátlót. Ráadásul páran nagyon meg is ijesztettek (az interneten is olvastam ilyen véleményeket) hogy ennyi idősen nagyon veszélyes a fogamzásgátló tabletta. Ezért a háziorvosommal megbeszéltem és utána is néztem, megcsináltattam a Leiden-mutáció tesztet, ami negatív lett. A teljes vérképem rendben van, csak három csillagot kaptam: a HDL Cholesterinem kicsit a ref. tartomány alatt van, a thrombocyta szám kicsit magasabb (394 - ref. tart: 150-350) és a Prothrombin értékem is picit felette van (1,09 ref. tart: 0,11-1,00). Ez utóbbi engem kicsit megijesztett, mert ez a véralvadási paraméter. Kérdésem, ilyen eredmény mellett elkezdhetem szedni a fogamzásgátlót? Nem dohányzom, nem vagyok elhízva. Köszönöm előre is válaszát! Anita

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Amennyiben a Leiden mutáció vizsgálata negatív, nyugodtan elkezdheti a fg. tabletta szedését.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. január 24., 18:15; Megválaszolva: 2011. január 28., 10:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: