• Antibiotikum és fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A hónapban beteg voltam, az orvosom Sumetrolim tablettát írt fel, amit 3-án kezdtem el szedni,hétfőtől péntekig. A fogamzásgátlót pedig szerdán kezdtem el ( a 2.levelet, de már régóta szedem). Tehát 5 napig szedtem az antibiotikumot, közben a gyógyszeremet is, és közben óvszerrel is védekeztünk. A probléma az, hogy most hétvégén, 15-től, görcsöl a hasam, egész nap, kis pecsételő vérzés is van, 3 napja. Azt szeretném kérdezni,hogy mennyire normális ez? Ha be is zavart az antibiotikum, miért 1 héttel utána mutatja jelét,mikor már nem szedem azt? Most ez menstruáció lenne, vagy csak közti vérzés? Jó hogyha ugyanúgy folytatom a tablettám szedését? És még egy kérdésem lenne, hogy ha előre szeretném hozni a menzeszem kezdőnapját péntekről keddre, akkor is ugyanilyen közti vérzés és görcsölés várható? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! A pecsételést valószínűleg az antibiotikum okozta, még a szedés után 7 napig is óvszer szükséges.A valódi menses majd a csomag befejezte után fog jelentkezni, ez közti vérzésnek tekinthető. A menses előre hozása megoldható úgy, hogy 4 nappal korábban befejezi a tabletta szedését, utána 7 nap szünet, így pecsételő vérzés se várható.A be nem szedett tablettát ki kell dobni.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 17., 19:58; Megválaszolva: 2011. január 18., 13:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: