• Fogamzásgátló tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Előre is köszönöm válaszát. A kérdésem az lenne hogy konkréten milyen fogamzásgátló tabletta után nézzek. Az előző nőgyógyászom egy nagyon precíz kedves ember volt aki segített a választásban azóta nyugdíjba ment és az uj orvossal nem vagyok 100%-an megelégedve. A munkáját jól végzi ezért nem szeretném otthagyni a rendelőt mert a legelső 2 nőgyógyásznál aki a közteti rendelőben dolgozott hát alaposan megfontoltam hogy egyátalán eljárjek e vizsgálatokra és fel ne jelentsem őket gondatlan munkavégzés miatt. Egy nem dohányzó 174 centis 60 kilos egészséges nő vagyok nem volt komolyabb betegségem nem vagyok érzékeny semmire de az arcbőröm eléggé hajlamos a pattanásokra azzal még mindíg küzdök. Először Lindinette-t irt fel az első orvos amit orvosváltás után a nőgyógyász azonnal lecserélt hogy nekem ezt nem kellene szedni az arcom miatt is írta fel a Diane-t amit szedtem ameddig lehetett és utánna az uj orvos írta fel aYadine nevű gyógyszert úgy éreztem az első hónapban mintha fájna a lábam lehet ettől volt lehet a munkától a lényeg hogy lecseréltük a Triregol nevű tablettára, de a 3. csomag azaz 9 hónap alatt ujra viszatértek a bőrproblémáim amik szinte teljesen elmúltak amíg a dianet szedtem illetve a Triregol szedése alatt egyhe szőrösödés kezdődött el az arcomon ami nagyon nem jó. Most épp egy hónapja hagytam abba a tablettaszedést mert egy kicsit hagyom tisztulni a dolgokat. A menstruációm szinte a kezdetektől napra pontos mult honapban azonban egy fogászati probléma miatt bekerültem a korházba akkor hamarabb de a tablettta kihagyása után is pontosan kezdődött el minden az első tiszta hónapban. A párommal kiegyensúlyozott monogám kapcsolatban élünk ezért döntötünk egy idő eltelte után tabletta mellett ez a legkényelmesebb megoldás nekünk. A Yadine váltáskor az orvos nem nagyon tájékoztatott vagyis nem ugy beszéltük meg a gyógyszerválasztást mint az előző orvossal. Felsorolt pár gyógyszert és mondta válaszak azt mondtam ha lehet ne legyen horribilis a drága de megfizetem azt ami kell nekem az egészségem és az hogy a gyógyszerek ne tegyenek bennem kárt fontosabb az anyagiaknál. Szeretnék tanácsot kérni hogy pontosan milyen márkájú gyógyszerek közül válaszak amiktől nem leszek szőrös de meg is védenek. Alapvetően meg vagyok elégedve az orvossal de korántsem olyan körültekintő amilyen az előző volt én meg nem vagyok gyógyszerész így nem tudok csak úgy válogatni közülük kérem adjon tanácsot mit tehetek. Nem szeretnék öszevisza szedegetni mindent mert nem hiszem el hogy ezeknek így nem lesz valami mellékhatása.

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Ez a sokféle gyógyszerszedés biztosan nem megfelelő. A Diane magas hormontartalmú gyógyszeres és megoldja a bőrproblémákat, huzamosabb szedése nem feltétlenül jó, térjen vissza a Lindynette tablettára.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2011. január 12., 22:58; Megválaszolva: 2011. január 17., 08:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: