• Hüvelygyűrű

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözletem! Kérdéseim lennének a hüvelygyűrű használatáról és mellékhatásairól. Kicsit több mint 2 hete kezdtem el használni a gyűrűt, azonban azóta alhasi fájdalmam van, és folyamatos pecsételő vérzésem, ami még a menszeszem után sem múlt el. Időpontot már kaptam a nőgyógyászomhoz azonban megnyugtatásként arra tudna nekem választ adni, hogy a felhelyezéstől számítva mikor lehet először szeretkezni (nekem kb. a 10. napon volt). Addigra kifejtette hatását? Köszönettel és üdvözlettel,

        Dr. Csuth Ágnes válasza a hüvelygyűrű témában

        Kedves Hölgyem! Ha a vérzés első napján helyzete fel, akkor onnantól védve van, ha a menses 2-5. napján, akkor 1 hétig óvszer kell, azután lehet nemi életet élni egyéb védekezés nélkül. A pecsételés oka valószínűleg az, hogy a szervezet még alkalmazkodik a hormonális fog. gátló eszközhöz.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2011. január 10., 13:35; Megválaszolva: 2011. január 11., 09:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben: