• Okozahat a fogamzásgátló hajhullást?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor, több, mint másfél éve szedem a yasmin fogamzásgátló tablettát, igaz nem az orvos ajánlotta, de kb fél éve voltam egy nőgyógyásznál, hogy tanácsot kérjek, megfelelő e nekem, vagy térjek át más gyógyszerre. Azt mondta, hogy szedhetem nyugodtan, ajánlotta a yasmint. Milyen vizsgálatok alapján állapítja meg, hogy nekem mi a megfelelő? Mert csak egy hüvelyi ultrahangot csinalt. Már több, mint 2 hónapja hull a hajam és aggasztó, mert már észrevettem, hogy kevesebb van. Hosszú hajam volt, de nehezen kezelhető és levábattam, de nem használt. Okozhatja a fogamzásgátló a hajhullást? Mit tegyek,hogy megállítsam?

        Dr. Csősz György válasza a fogamzásgátló témában

        Nem okozhatja. A hajhullás genetikai kérdés. Kóros akkor ha foltokban hullik. A nőgyógyász gyakorlatánál fogva ránézésre meg tudja mondani kb. hogy kinek milyen fogamzásgátló lehet a megfelelő. Ezt tanulta, ehhez ért.


        Dr. Csősz György
        nőgyógyász

        Dr. Csősz György

        Kérdés: 2011. január 08., 15:29; Megválaszolva: 2011. január 13., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: