• Aggodalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő! Már 2 éve hormonális fogamzásgátlóval védekezem, de most tartom a 3 hónapos szünetet, így addig óvszerrel védekezünk. Úgy terveztük, hogy az óvszer mellé, még megszakításos módszert IS használunk a biztonság kedvéért. Azonban sajnos csak az ejakuláció után "szakítottuk meg" a folyamatot. Az óvszer nem lyukadt ki, viszont mikor a párom, aki alul volt, "kijött" az óvszer tövénél és nedvességet éreztem, mintha kifolyt volna (ez viszont gondolom lehet maga az óvszer, vagy a hüvelyváladék,de akár ondó is). Mivel általában gyógyszert szedek, sajnos nem tudom milyen az ha melléfolyik az ondó.. között volt). Mindez 2 napja történt. Tegnap este a wc-papíron rózsaszínes foltot vettem észre. Nem tudom mi lehet ez, én sosem véreztem ovulációkor. A történethez hozzátartozik, hogy a fogamzásgátlót szeptemberben hagytam abba, azóta gyógyszer nélküli vérzésem kétszer volt, egyszer 5, egyszer pedig 6 hetes szünet után, tehát nem mondható normálisnak a dolog. A leírás alapján Ön szerint van ok aggodalomra? Ha igen, mi a teendő? (a vérzésem dec.15-21 között volt) Köszönöm türelmét! Bea és Lajos

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Bea és Lajos! Mivel bizonytalan, hogy mi folyt ki, és, hogy ez bejutott-e a hüvelybe, ezt megítélni én sem tudom, az a lehetőség maradt, hogy ha még időn belül vannak Bea vesz be sürgősségi fog. gátlót. Ha a vérzése késne, kedves Bea, akkor ön csináljon tesztet, de nagyon kicsi az esélye a terhességnek. Másik dolog, hogy a korszerű fog. gátlók mellett a szünet tartását már a legtöbb nőgyógyász nem javasolja, mert inkább a nem kívánt terhességek számát növelte, mint a mellékhatásokat csökkentette volna. Az Ellaone 120 órán belül is alkalmazható, mielőbb érdemes elmenni orvoshoz!Háziorvos is írhatja receptre.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 27., 13:40; Megválaszolva: 2010. december 28., 18:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: