• Fogamzásgátló-Antibiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/úr Kérdésem a következő: December 9.-én kezdtem el szedni az avelox nevű antibiotikumot.Egy hétig kellett szednem, és egy napon vettem be az utolsó szem fogamzásgátlómat is.Szóval dec.15-én volt az utolsó szem antibiotikumom, és akkor vettem be az utolsó szem fogamzásgátlómat is.Eltelt a 7napos szünet.Azóta már 3 szem fogamzásgátlót bevettem.Kérdésem az lenne, hogy még kell-e kiegészítő védekezés, tekintve, hogy elég erős antibiotikum! Próbáltam a legérthetőbben feltenni a kérdést.Előre is köszönöm válaszát!

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Az antibiotikum nem befolyásolja a fg. tabletta felszívódását, viszont ha hasmenése van, vagy kihányta a tablettát, más formában is védekelnie kell.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. december 26., 12:29; Megválaszolva: 2011. január 06., 11:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: