• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/nő! A Stodette nevű fogamzásgátlóval kapcsolatban szeretnék kérdezni. Feleségem 17 éves és ezt szedi, a tájékoztatóra van írva hogy ha egyet elfelejt de nem telt még el 12 óra akkor vegye és megszokott rend szerint folytassa a szedést. Valamint az is ott van hogy ha egynél többet felejt el akkor nincs hatása a fogamzásgátlónak. Igazából a problémám az hogy ezt nem teljesen értem. Nálunk most az a helyzet áll fent, hogy most harmadik hónapja szedi, és egyszer elfelejtette bevenni még az első héten. Másnap korán reggel eszébejutott, nem telt el 12 óra, bevette és folytatta tovább megszokott rend szerint. Most a harmadik héten, ismét elfelejtett egyet, de másnap reggel még 12 órán belül ezt is bevette és azóta rendesen szedi. A kérdésem az, hogy akkor ebben az esetben már nincs fogamzásgátló hatás, vagy az csak arra vonatkozik ha egynél több tablettát kihagy egymás után?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Mivel mindkét esetben pótolta felesége 12 órán belül, ezért nincs okuk aggodalomra, véd a gyógyszer.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 20., 17:46; Megválaszolva: 2010. december 22., 11:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: