• Elfelejtett fog.gátló tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Laurina fogamzásgátlót szedek. A 7 napos szünet (dec. 10-16.) - még a menzeszt megelőző - 2. napján (dec.11.) éltem utoljára nemi életet. A helyzetet az súlyosbítja, hogy elfelejtettem a 7 napos szünet után esedékes első napon (dec.17) a következő levél első (sárga) tabletta bevételét, melyet a szokott időponttól számítva csak 15 óra elteltével tudtam pótolni. Lehetek-e terhes? Ha igen, mikortól van értelme terhességi tesztet végeznem? A megkésett tabletta-bevétele a következő 7 napra vagy az egész hónapra van kihatással védekezés szempontjából? Válaszát és tanácsát előre is köszönöm!

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Ha elfelejti bevenni a fg. tablettát más formában is, pl. óvszerrel védekeznie kell. A terhességnek az Ön esetében kicsi az esélye, de ha nem jön meg a szokott napon a mensese reggeli első vizeletből csináljon egy tesztet!


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. december 18., 11:45; Megválaszolva: 2011. január 03., 19:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó