• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Csősz doktor úr! Azzal, hogy védekezni kell tisztában vagyok. Éppen ezért kerestem meg egy orvost a kérdéseimmel. Betegségem nincs, csak öröklött hajlamom van a trombózisra. Úgy tudom, hogy minden olyan fogamzásgátló módszer, mely hormont vagy hormonokat tartalmaz növeli a trombózis kockázatát, ezért gondoltam, hogy hormonmentes fogamzásgátlást kellene alkalmaznom. Ha spermicidek nem elég biztonságosak, mit javasol? Válaszát előre is köszönöm! Korábbi levelezésünk: Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Két gyermekem van, a 2. terhességem alatt kiderült, hogy dupla örökletes hajlamom van a trombózisra, tehát édesanyámtól és édesapámtól is örököltem a trombózisra való hajlamot. Ezek után úgy tudom, hogy nem szedhetek hormonális fogamzásgátló tablettát. A hormonmentes spiráltó félek, mert azt írják róla sok helyen, hogy erősíti a fájdalmakat is és a vérzést is, ezek nálam már így is elég erősek (van hogy 10 napig is tart a mensesem, és az első két napban feküdnöm kell, mert annyira görcsöl a hasam). A nőgyógyászom ajánlotta a hormonos spirált, de az ára nagyon magas. A hüvelyi spermicid szerekről lenne kérdésem. Van-e olyan mosakodó szer amit lehet mellettük alkalmazni? Felborítják-e a hüvely flóráját az ilyen szerek? Ha igen, akkor hogyan lehet visszaállítani ezt? A termékeny időszakban kell-e ezt a módszert kiegészíteni, mondjuk óvszerrel? Valamint ha menstruáció alatt szottyan kedvünk... akkor maradjunk az óvszernél? Válaszát előre is köszönöm! Válasza: Kedves hölgyem: Az adatokból nem tudom megmondani, hogy mi a pontos betegsége, de védekezni kell. A spermicid anyagok nem tuti biztosak. Használja az injektiót melynek a hatása olyan mint a hormonális spirálé de sokkal olcsóbb.!!! T: Dr Csősz

        Dr. Csősz György válasza a fogamzásgátló témában

        Ismét azt mondom, hogy az injectiót javaslom mert annak használata növeli meg a legkevésbé a thrombosis kockázatát. A spermicid szerek nem biztonságosak ezért nem ajánlom, függetlenül a thrombosis hajlamától.


        Dr. Csősz György
        nőgyógyász

        Dr. Csősz György

        Kérdés: 2010. december 14., 23:21; Megválaszolva: 2010. december 22., 10:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: