• Hormon-probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor(nő)! A barátnőm 19 éves, karcsú testalkatú lány. Úgy vettük észre, hogy az arcán a pajeszánál és az ajka fölött kisebb mértékben szőr nől, ami adott fényviszonynál eléggé látható. Ő ezt az édesapja genetikai örökségének tulajdonítja, de én kicsit utánnaolvasva a dolognak valamiféle hormonzavarra gondolok. Kb. fél éve íratott először fogamzásgátló gyógyszert. Az orvos Cipramix-et írt fel, ami ha jól értesültem nem csak a nem kívánt terhesség ellen véd, de a kisebb mértékű hormon-problémákat is kompenzálja. Eddig javulást nem tapasztaltunk. A kérdésem a következő: Várható-e javulás ebben a zavaró dologban a gyógyszertől, ennyi idővel azután, hogy a gyógyszert elkezdte szedni? Valamint, biztosít-e a Cipramix egymagában fogamzásgátlást, mert a gyógyszertáros - akinél a barátnőm kiváltotta a tablettákat - azt mondta, hogy egyedül ez a gyógyszer nem teljes fogamzásgátló. Emiatt egy kicsit bizonytalanok vagyunk a szert illetően. Válaszát előre is köszönjük!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! A Cipromix teljes mértékben véd a nem kívánt terhesség ellen, emiatt ne izguljanak. Hormonvizsgálat úgy lehetséges, ha előtte a fogamzásgátlót kihagyja, jelentkezzen be egy szakrendléesre, és beszéljék meg a teendőket.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. december 07., 23:29; Megválaszolva: 2010. december 09., 13:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: