• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Nő Problémám a következő: 3 éve szedek yasminelle fogamzásgátlót. Orvosi utasításra most szüneteltetem. Lábamon viszerek megjelenését vettem észre, nem vészes, de mégis aggódok kicsit, pl rög kialakulás...stb. Anyukámnak, apukámnak is vannak, voltak viszerei, gondolom örökletes is lehet, nem feltétlen a fogamzásgátló hoza elő. Most már sohatöbbé nem szedhetek fogamzásgátlót? Mit lehet tenni, hogy ezek a viszerek ne vastagodjanak, és ne dudorodjanak ki. Minden este meleg hideg vizes zuhanyt szoktam alkalmazni, vagy esetleg van valami krém vagy gyógyszer, vagy elég az értorna is? Nem hordok magassarkút sem. Másik kérdésem: Most amit fogamzásgátlásra használok a Pentatex oval, kérdésem, hogy mennyire biztonságos pl. megszakításos közösülés esetében, és okozhat-e bármilyen problémát ott belül. Hatóanyagára nem vagyok érzékeny. Várom válaszát! P. Ibolya

        Dr. Herman Tünde válasza a fogamzásgátló témában

        Csináltasson egy APC rezisztencia tesztet, amivel ki lehet zárni a genetikai thrombosis hajlamot. A lábát mutassa meg érsebésznek, az tudja megítélni, hogy milyen terápiája van szüksége. Ha a teszt eredménye (APC rez.) negatív és az érsebész sem lát jelentősebb problémát, szedhet fg. tablettát. Egyébként a Patentex oval kúp jó fogamzásgátlási módszer.


        Dr. Herman Tünde
        Szülész-nőgyógyász szakorvos

        Dr. Herman Tünde

        Kérdés: 2010. november 17., 19:04; Megválaszolva: 2010. november 20., 17:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben: