• Fogamzásgátló tabeltta váltása mennyire biztonságos a hatás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr Úr / Dr. Nő! Két éve szedtem a Mercilon tablettát,ez is két összetételű tabletta,most a nőgyógyász ajánlott egy olcsóbb fajtát,amitől nem lesz súlygyarapodásom,fogytam is tőle. Megtartottam a 7 napos szünetet,majd a 8.napon kezdtem el szedni a Symiciát,ami ugyanúgy két komponensű! A párommal az első héten a biztonság kedvéért kieg. védekezést is alkalmaztunk,viszont most maradt 3 tabletta a 21-ből,s így gondoltam a végén nem szükséges.Kérdésem,hogy ugyanúgy véd-e az új tabletta,tehát nem lesz e semmi baj?Nem volt pecsételő vérzés sem az új gyógyszernél.Az orvosom azt mondta,h nem kell kiegészítő védekezés. Köszönöm a választ!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Nem derül ki, hogy mikor maradt ki a három tabletta, és hogy emiatt volt-e kiegészítő védekezés. Ha pont az utolsó három maradt ki,akkor 4 napos szünet kell (összesen legyen 7 nap). Egyébként a védelem bizonytalan.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. november 07., 18:26; Megválaszolva: 2010. november 09., 14:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: