• Fogamzásgátlás én antibiotikum

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Olyan kérdésem lenne, hogy december óta szedem a MIlligest tablettát rendszeresen, semmi problémám nem volt vele. De 2 napja hörghurut és mandula gyulladás miatt Curam Duo 1000 mg antibiotikumot írt fel a háziorvosom. Ő azt mondta, nem kell kiegészítő védekezést alkalmaznom mellette, de a betegtájékoztatóban leírták, hogy figyelmeztessem az orvosomat ha szedem... Azt olvastam, hogy ha 7 napig szedem az antibiotikumot, akkor utána még 7 napig kéne másképp is védekeznem, meg olyat is láttam az oldalon, hogy egyből kezdjem a következő levelet és ne tartsak 7 napos szünetet. Pont úgy kezdtem el szedni az antibiotikumot, hogy 7 szem volt hátra a milligestből... Azaz az első szünetmentes napon, már antibiotikumot sem kell szednem. Ön mit tanácsol? Tartsam meg a 7 nap szünetet? Mikortól nem kell kiegészítő védekezés? A következő levél első szemétől? Vagy valóban egyáltalán nem szükséges más módon védekeznem? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        A két levél között ne legyen szünet, amíg a Curamot szedi és még utána 7 napig használjanak óvszert is.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. október 16., 23:54; Megválaszolva: 2010. október 19., 13:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: