• Fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Én egy 13 éve cukorbeteg lány vagyok és szeretném megkérdezni mit tudnék ttenni a fogamzásgátlás érdekében.Edigg csak gumival védekeztünk de most úgy érzem eljött az ideje annak,hogy váltsunk a védekezés módszerén. Ön mit ajánlana? Milyen módszerek vannak még. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel : Mirella

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás, cukorbetegség témában

        Kedves Mirella, Amennyiben vércukrai jól karban vannak tartva és nincsnek nagy kiugrásai, akkor alacsony hormontartalmú fogamzásgátló gyógyszert nyugodtan használhat (pl. yasminelle, harmonet, lindynette, jangee, mercilon, stb). A modern készítményeknek bizonyítottan nincs hatásuk hosszú távon a cukorháztartásra. Ha a gyógyszertől idegenkedik, nyugodtan fel lehet tetetni méhen belüli eszközt is (hurok), bár Mo-on ez nem szült nőknél még nem annyira elterjedt. Jó alternatíva a hüvelybe felhelyezhető, kombinált hormontartalmú hüvelygyűrű, a NuvaRing is. Vagy maradnak a hagyományos módszerek, mint az óvszer, vagy a Pharmatex család készítményei.



        Kérdés: 2010. október 12., 13:38; Megválaszolva: 2010. október 18., 08:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: