• Tabletta abbahagyása

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Mercilon tablettát szedek és szeretném egy ideig abbahagyni.Milyen hatással lesz ez a szervezetemre?Köztudott,hogy a tabletta szedéstől enyhén megnövekszik a nők melle.Valóban igaz,hogy a tabletta abbahagyásával csőkken a mellméret? Válaszát köszönöm!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! A mell növekedése nem látványos, sokszor csak minimális, és tablettaszedés után nem tapasztalható látványos változás. A hatása annak, hogy abbahagyja nem jósolható meg előre, sok nőnél előfordulhat problémás bőr, hajhullás, ha a tablettaszedés előtt volt, és menseszavar is előfordul, ha a tablettaszedés előtt volt, főleg azon esetekben. Ez amiatt alakul ki, hogy a tabletta segít ezeken a problémák, és az elhagyása során ez a jótékony hormonhatás megszűnik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. szeptember 02., 11:59; Megválaszolva: 2010. szeptember 03., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: