• Femoden tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő/ Dr. Úr! Új fogamzásgátló tablettát kezdtem el szedni arra tekintettel, hogy a régi tablettámat kivonták a forgalomból (trinordiol), majd egy évet szüneteltettem is ez miatt. Az új tabletta neve, amit egy hete jelenleg szedek, - mert a menstruáció első napján kellett elkezdenem – Femoden tabletta. Először is szeretném megkérdezni, hogy a menstruációm a tabletta szedésére tekintettel pecsételő vérzést mutat még mindig kis mértékben (múlt hét hétfőn jött meg), ez normális? Ez várhatóan mikor múlik el? Mikor várhatom azt a tabletta szedése mellett, hogy a menstruációm beáll? Amúgy több éve élek párkapcsolatba, rendszeresen járok nőgyógyászhoz, ahol minden rendben van. Mikor a tablettát nem szedtem, akkor is rendszeresen megjött a menstruációm, viszont eltartott 7-8 napig is, ha szedtem tablettát, akkor 4-5 napig. Ezekre tekintettel azt is szeretném megjegyezni, hogy rendszeresen mozgom, és 3 év alatt majdnem 10 kg-tól sikerült megszabadulnom. Jelenlegi magasságom 170 cm és 56 kg. (nem fogyókúráztam) Szeretném, ha a menstruációm rendszereződne és a régi „kerékvágásba” beállna, mert soha nem volt semmi problémám vele. Mennyi idő elteltével mondhatom azt, hogy a tabletta kifejti hatását? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! Annak az időtartama, míg a menstruáció rendeződik egyénileg változó, de a tablettaszedés első három hónapjában ez a jelenség nem kóros, teendőt nem igényel. Ha a negyedik hónapban is jelentkezik, akkor keresse fel nőgyógyászát. A vérzés mennyisége és időtartama tablettaszedés mellett le szokott csökkenti, de ennek a mértéke is egyénileg változik.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 23., 16:04; Megválaszolva: 2010. augusztus 25., 10:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben: