• Fogamzásgátló miatt folyamatosan hízok

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.! Problémám, hogy amióta fogamzásgátlót szedek (2009. XI.hó) folyamatosan hízok! Most a Volina-t kaptam amelynek a második levelét fogyasztom. Előtte Triregolt használtam. A Nőgyógyászom azt mondta, hogy a Volina nem hízlal, de folyamatosan érzem, hogy hízok. 2009. XI. hó óta kb. 15 kg-ot híztam már. Kérdésem lenne, hogy van-e olyan fogamzásgátló ami nem hízlal, vagy mit tegyek, hogy ne hízzak tovább! Talán hagyjam abba a fogamzásgátlót? Kérem segítségét. Köszönöm: Anikó

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Anikó! A fogamzásgátlók hízást okozó hatása kérdéses. Egyes nőgyógyászok azt vallják, hogy étvágynövelő hatóanyaga van, mások azt, hogy nem okoz hízást, készült is már tanulmány, és a fog- gátlót szedők nem híztak jobban, mint a placebot szedők. A Volinára nem jellemző, hogy hízást okozna, sőt enyhe diuretikus hatása is van. Én azt javaslom, hogy inkább a táplálkozásán változtasson, írjon egy hetes naplót, ezt mutassa meg szakembernek, és beszéljék meg, mit szükséges változtatni.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. augusztus 16., 09:42; Megválaszolva: 2010. augusztus 17., 10:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: