• Fogamzásgátló-védelem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Szakértők, az lenne a kérdésem,hogyha milligest tablettáról térek át yasminelle-re és megtartom a 7 nap szünetet(tehát a 8.napon kezdem el szedni a gyógyszert) akkor mikortól nyújt védelmet a tabletta? A tájékoztatóban két lehetőséget írtak mely szerint a menstruáció első napján is el lehet kezdeni a gyógyszert,de számomra kicsit fura,hogy ezáltal kimarad egy hónapnyi menstruációszerű vérzés,ebből pedig arra asszociálok,hogy nem lehet tudni teherbe estem e vagy sem? Melyik módszert javasolnák és az adott módszert illetve mikortól véd a tabletta? Köszönettel,

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező! Ne aggódjon, a betegtájékoztatóban leírt módszerek biztonságosak, Az, ha egy vérzés kimarad, nem jelenti azt, hogy nem lehet tudni, hogy van-e terhesség, mert ez kizárt, hiszen folyamatosan volt szedve a fog. gátló.A menstruáció ilyenkor nem valódi, hanem megvonásos vérzés a gyógyszerszünet miatt. Tehát áttérhet úgy, hogy szünet nélkül a következő csomaggal folytatja, vagy 1 hetes szünet után is. A tabletta azonnal védeni fog, hiszen egy másik módszerről tér át, amikor is ön már védve van.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 06., 21:32; Megválaszolva: 2010. augusztus 10., 10:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: