• Fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Augusztus 18-án kezdtem el szedni a Lyndinette 20 fogamzásgátlót (ekkor kezdődött a mensesem is). A mensesem 7 napig tartott, ami általában 5 napig szokott. Ezután néha barnás vérzésem volt, majd 1 napig abbamaradt, ezután újra kezdődött. Már ez a 3.hét, hogy vérezgetek. Olvastam a betegtájékoztatót, hogy 3 hónapig normális lehet a pecsételő, vagy az áttöréses vérzés. Azonban ezt a tablettát 2 évvel ezelőtt is használtam 1 évig, és akkor semmi problémám nem volt az elején, sem miután abbahagytam a szedését. Akkor azonban megvártam a 3 levél elszedését, most azonban a 8. napon együtt voltam a barátommal (azóta szinte rendszeresen). Nem tudom, hogy ez befolyásolhat-e valamit. Ha jól tudom 7 nap után teljesen védve vagyok. Még akkor is fennáll ez a védettség, ha a tablettákat nem azonos időpontban szedem be pl.: 2-3 órás késéssel? Aggódom, hogy terhes lehetek. Mikor forduljak orvoshoz? Köszönöm a választ! Viki

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Viki! A fogamzásgátló elkezdéskor (vagy újrakezdésekor) 3hónapig lehet pecsételő vérzés, ez nem kóros, így is hat a gyógyszer, de ha 3 hónap után is előfordul, akkor kell orvoshoz fordulnia. Ha a menses első napján kezdte, akkor már onnantól védve van. Ha 2-3 óra különbséggel veszi be a tablettát, védve van, de erre ne szokjon rá, legyen azonos az időpont.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. augusztus 03., 00:52; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 12:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: