• Trombózis és fogamzásgátlás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Anyám 32évesen tüdő és agy embóliában halt meg. Én jelenleg 24éves vagyok, nincs gyerekem, és 5 éve szedek fogamzásgátlót, melynek néhány negatív tünetét érzem. Munkahely miatt üzemorvoshoz kellett mennem, aki felhívta a figyelmem arra, hogy veszélyeztetett lehetek trombózis hajlam miatt. A nőgyógyászom azt mondta, hogy attól, mert anyám abban halt meg, nem feltétlenül jelenti azt, hogy én is hajlamos vagyok trombózisra, tehát nyugodtan szedhetem tovább a fogamzásgátlót, mert közlekedési balesetben úgy is többen halnak meg. Most kinek higgyek? Nyugodtan szedjem tovább? Előre is köszönöm a választ!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Hölgyem! Valóban nem biztos, hogy ön is hajlamos a vérrögképződésre, az agyi embólia képződése többtényezős folyamat. Viszont mivel van ez a családi kórelőzmény, érdemes lenne hemosztazeológiai szakrendelést felkeresnie, egy APC rezisztencia vizsgálat elvégzése és ennek negatív eredménye lenne megnyugtató.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 30., 13:41; Megválaszolva: 2010. augusztus 01., 18:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: