• Megfelelő fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Már kísérleteztem párral amik miatt mindig volt vmi problémám ezért abba is hagytam. Szedtem már Diane 35-öt ettől iszonyatos fejfájásom volt, majd áttértem Lindynette 20-ra amitől a libidóm volt a béka feneke alatt elvileg a gesztodén hormon miatt, majd gracialt szedtem attól is fejfájós voltam, kipróbáltam a nuvaringet de a szervezetem egy jó kis fertőzéssel válasszolt rá. Most megint Lyndinettet írtak fel amit nem merek használni a régi tapasztalat miatt. Alapjában véve semmire nem vagyok allergiás,semmi komoly betegségem nem volt sem a családban. Meg félek attól is hogyha nagyon alacsony hormon tartalmú a tabletta begombásodhatnék...erre sajnos hajlamos vagyok...kérem segítsen ön melyiket ajánlaná?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a gombás fertőzés témában

        Sokan azt hiszik, hogy a fogamzásgátló szedése hajlamosít a gombás fertőzés kialakulására. Ez tévhit. A kettő összefügghet, de nincs közötte ok-okozati összefüggés. Az ember azért szed fogamzásgátlót, mert nem szeretne terhes lenni, így védekezik. Ezáltal a hüvelyben maradhat az ondó. Az ondó egy lúgos kémhatású folyadék, ami megváltoztatja a normál savas pH egyensúlyt, teret engedve a gombás és egyéb fertőzéseknek. Mindig öblítse ki a hüvelyt aktus után, használjon rendszeresen Gynoflort a hüvely normál flórájának helyreállítására és fenntartására, így megelőzheti a gombás fertőzést.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 18., 12:23; Megválaszolva: 2010. július 19., 11:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: