• Cypromix hirzutizmus kezelésére?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Orvosom cypromix-et írt fel hirzutizmus kezelésére. Az interneten utánajárva derült ki számomra, hogy ez egy fogamzásgátló gyógyszer. Kérdésem, hogy ezen gyógyszer szedése mellett nincs szükség óvszerre (eddig azzal védekeztünk), továbbá, ez a gyógyszer eredményezhet-e súlynövekedést, ui. így is elég nagy súlyfelesleggel küzdöm, és vezethet-e daganatos megbetegedés kialakulásához, és a zsírégető szerek befolyásolják-e a hatását? Van-e esetleg olyan gyógyszer, amely a szőrnövekedés megszüntetésében és testsúlycsökkentésben is eredményes?

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        A Cypromix férfi nemi hormon-ellenes hatóanyagot tartalmazó fog. gátló, helyes szedés mellett nincs szükség más védekezési módra. Előfordulhat, hogy a hormontartalom révén valamennyire befolyásolja az étvágyat, de általában nem jellemző. A zsírégető szerek és a fogamzásgátló elvileg kölcsönhatásba léphet (bár nem írja, hogy mit ért zsírégető szer alatt), ezért együttszedés esetén óvatosságból kiegészítő védekezés javasolt. A testsúlycsökkentésben a leghatékonyabb a diéta és a testmozgás együtt, olyan szer, mely egyszerre hatékony szőrösödésben és a súlycsökkentésben, nincs.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Kérdés: 2010. július 13., 13:41; Megválaszolva: 2010. július 15., 13:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: