• Grapefruit és fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        azt olvastam valahol, hogy ha napi egy grapefruitot fogyaszt az ember fogamzásgátló szedése mellett, akkor csökkenti annak hatását, és becsúszhat egy nem kívánt terhesség. azt szeretném megkérdezni, hogy ez igaz? mert én a múlt hónap elején mikor elkezdtem szedni az új csomag tabit, az első napokban naponta, kétnaponta elfogyasztottam egy grefet, azóta megjött a menstruációm, de annak ellenére kicsit aggódom, hogy akkor ez igaz, vagy csak pletyka. a használati utasításban nincs benne, hogy nem szabadna fogyasztani ezt a gyümölcsöt. akkor most van félni valóm? köszönöm válaszát előre is

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogamzásgátlás témában

        Egy enzim működésének befolyásolása alapján a grapefruit hatással lehet a tabletta metabolizmusára, de ez nem okoz hatáscsökkenést, hanem ellenkezőleg, az ösztrogén vérben való csúcskoncentrációját mérsékelten emeli. Ésszerű fogyasztás mellett nem okoz problémát. Ha teljesen biztosra akar menni, teljen el 2 óra a gyógyszer bevétele és a grapefruit fogyasztása között.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 12., 21:18; Megválaszolva: 2010. július 13., 21:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: