• hüvelygyűrű

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Érdeklődöm, hogy a B6 gyengítheti-e a hüvelygyűrű hatását? Illetve, mely gyógyszerek gyengítik azt? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        A B6 vitamin és a hüvelygyűrű között nincs ismert kölcsönhatás, de néhány gyógyszer akadályozhatja a NuvaRing megfelelő működését. Ide tartoznak többek között az epilepszia kezelésére használt gyógyszerek (pl. primidon, fenitoin, barbiturátok) továbbá a tuberkulózis (pl. rifampicin), ill. a HIV fertőzések (ritonavir) gyógyszerei, néhány egyéb, fertőző betegségségek kezelésére használt antibiotikum (pl. ampicillinek, tetraciklinek és grizeofulvin) és az orbáncfű tartalmú készítmények.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010-06-15 22:57:18; Megválaszolva: 2010. június 27., 16:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: