• Milligest fogamzásgátló

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        A Millgest fogamzásgátló használatával kapcsolatban lenne egy-két kérdésem.

        A menstruáció első napján kezdtem el szedni a gyógyszert. Az orvosom állítása szerint már az első naptól védettséget biztosít. Az internetes fórumokon a vélemények ezzel szemben igen eltérőek: 1 nap - 2 hét - 1 hónap...

        Akkor most mi az igazság? Mikortól biztonságos?

        A másik problémám a szedéssel kapcsolatban, hogy nemrég epeműtéten estem át, kivették az epehólyagomat. Ennek következtésben a székletem általában elég híg, de nem hasmenés. Az orvos igyekezett megnyugatatni, hogy ez nem befolyásolja a gyógyszer felszívódását, hatékonyságát. Önnek mi a véleménye?

        Köszönettel: Hugi

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátlás témában

        Kedves Hugi!

        Sajnos nem egységes az álláspont, sok orvos, sok vélemény van. Én a legtöbb nőgyógyásztól azt láttam, hogy vagy a betegtájékoztató szerinti elveket vallják,az óvatosabbak még egy hétig kiegészítő védekezést szoktak javasolni. A valódi hasmenés gyengíti a gyógyszer hatását, ha csupán lazább székletről van szó, egyet értek orvosával.



        Kérdés: 2010-06-14 13:49:08; Megválaszolva: 2010. június 14., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: