• Védve vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő!

        Yasminelle gyógyszert szedek, most hétvégén kezdtem meg a második levelet. Előtte két hónapig qlairát szedtem, azelőtt meg hat évig mercilont. Az lenne a kérdésem, hogy védve vagyok-e már, vagy esetleg kell-e még a kiegészítő védekezés?

        A másik kérdésem az lenne, hogy mennyire megbízható a yasminelle? Ha rendesen szedem, nem szedek semmi más gyógyszert (maximum advil ultrát) akkor biztosan nem eshetek teherbe? Lehet, hogy ez egy buta kérdés, de a mercilont hat évig szedtem, és az nagyon jó volt, csak sok volt a végén vele a gondom. A Yasminelle-ben is megbízhatok annyira mint a mercilonban?

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a fogamzásgátló témában

        Kedves Kérdező!

        A Yasminelle is egy megbízható fogamzásgátló, ne aggódjon. Megnyugodhat, már ilyenkor biztosan véd a tabletta, nem kell kiegészítő védekezés.

        Azt is fontos tudnia, hogy a fog. gátló tabletták hatékonyan védnek a terhesség ellen, de nem 100%-ban, Pearl indexük:0,1-0,5, azaz 100 nő közül, aki ezeket használja, 1 év alatt 0,1-0,5 nő esik teherbe.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-06-09 10:32:09; Megválaszolva: 2010. június 09., 10:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: